Bio

(English)

Jan Devos (°1960, Kortrijk, Belgium) is lecturer in information systems at the Ghent University Association, department Howest. He holds a master degree in Electronics and Computer Science, Applied Mathematics and an MBA from the Vlerick Leuven Gent Management School. He also holds a certificate of Forensic ICT Researcher.

Before his academic career Jan Devos worked as an IT practitioner specialized in IT governance and IT litigation. The last six years as managing director of his own company. He conducted more than seventy expert opinions on litigation of IS failures. He has a broad experience in Information Systems Management and Project Management. Currently he is professor in IT management, e-business, IT security and Cloud Computing.

His current research interest are IT governance in SME’s, Cloud computing, E-Business and IT security. He has published several articles on IT and SMEs and was a speaker at international academic and business conferences. He is co-author of the Cobit QuickStart methodology.

(Dutch)

Jan Devos is geboren in 1960 in Kortrijk. Hij behaalde het diploma van Industrieel Ingenieur Elektriciteit optie Elektronica aan de Hogeschool West-Vlaanderen in 1982, het diploma van Burgerlijk Ingenieur in de Computerwetenschappen, Toegepaste Wiskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven in 1986 en het diploma van Licentiaat in Management in 1992 aan de Universiteit Gent, Vlerick Leuven Gent Management School.  In 2003 behaalde hij een certificaat in het multidisciplinair forensisch onderzoek aan de K.U.Leuven.
Alvorens een academische carrière aan te vatten heeft Jan Devos bijna 20 jaar ervaring opgedaan in de  ICT-wereld, waarvan de laatste 6 jaar als zaakvoerder van zijn eigen consultancybedrijf.

Jan Devos heeft zijn onderzoek al voorgesteld op verschillende conferenties waaronder de European Conference on Information Management and Evaluation (ECIME)  in Montpellier in 2007, in Gothenburg in 2009 en in Como in 2011; de IFIP WG 8.2 Internationale Conferentie CreativeSME in Guimarães in 2009,  de International Conference for Information Systems (ICIS) in St. Louis in 2010 en de European Conference for Information Systems (ECIS) in Helsinki in 2011. Hij nam ook deel aan het Doctoral Symposium in het kader van de European Conference for Information Systems (ECIS) in St. Gallen in 2007.
Zijn onderzoek is gepubliceerd in de tijdschriften: Industrial Management & Data Sytems en de Electronic Journal for Information Systems Evaluation. Van zijn onderzoek is ook een hoofdstuk gepubliceerd in het boek Information Systems Theory: Explaining and Predicting Our Digital Society uitgegeven door Springer en in het boek Measuring Organizational Information Systems Success: New Technologies and Practices uitgegeven door IGI Global. Hij is ook medeauteur van Cobit Quickstart en reviewer voor de Cobit uitgaven van het IT Governance Institute.

Jan Devos is lid van de Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (KVIV) en actief als lid van het vennootschap ICT en Management. Hij is ook lid van de Kamer van Ingenieursdeskundigen (KRID) van de KVIV. Hij is lid van ACM, AIS en ISACA. Voor ISACA is hij academisch contactpersoon  voor de Hogeschool West-Vlaanderen.

Advertisements

One Response to Bio

  1. Diablo 3 says:

    This writing has inspired me to continue working on my own blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: